Opera

   Inställt sommaren 2021

Vita hästen


Vita Hästen är baserad på ett teaterstycke med samma namn som skrevs 1897. Handlingen, som till viss del är verklighetsbaserad, utspelar sig på ett värdshus i byn Lauffen utanför Salzburg. Detta är en av våra mest älskade operetter med fantastisk musik. Den är också en hejdlöst rolig komedi på gränsen till fars. För regi svarar Anders Aldgård som har regisserat just Vita hästen med stor framgång både för Riksteatern och på Gunnebo Slott.I rollerna ser vi bland annat Björn Elmgren, Sofie Lindberg och Richard Ulfsäter m.fl.

För tredje året i rad spelar Smålandsoperan sommaropera i Åseda Folkets Park på den anrika Parkteatern där många folkkära artister framträtt. Parken rustas upp lite för varje år som går. Transport och samåkning kommer att samordnas, håll utkik på hemsidan. Och som alltid: Vi spelar under tak och vi sjunger på svenska.

Föreställningen är c:a 2,5 timmar lång inkl. paus och i pausen går det bra att ta en fika eller något att dricka. Förbokning av pausservering kommer att kunna ske via hemsidan och på plats. Vill du hellre ta med picknick-korgen finns det gott om plats i parken att avnjuta det medhavda.

Här på Biljettkiosken http://www.smpo.se/vita-hasten/ 

köper du lätt och smidigt biljetter som skickas till dig på e-post och på sms. Detta gäller även våra rullstolsplatser. Om du varken har möjlighet att skriva ut biljetten eller ta emot en sms-biljett så finns möjligheten att köpa biljett över disk hos våra ombud:

Uppvidinge kommun 0474-470 00
Hotell Cardinal 0470-72 28 00.

Du kan även få biljetter och faktura skickade till dig per post. Kontakta då Smålandsoperan via biljetter@smalandsoperan.se.